1. Цел на Общите условия.
1.1 Настоящите условия имат за цел да регулират отношенията между сайта и клиентите на фирменият каталог на Optimumbg.com, както и нашите взаимни права и задължения.Ако вземете решение да пазарувате от този интернет магазин е желателно да се съгласите с общите условия за ползване.
1.2 Посещавайки сайта Optimumbg.com вие се съгласявате да спазвате следните "Условия за ползване". Ако не желаете да спазвате "Условията за ползване", моля не използвайте този сайт.
1.3 Сайтът Optimumbg.comе собственост на Optimum Nutrition. Optimum Nutrition е компания занимаваща се с внос на спортни храни и фитнес и медицински аксесоари. Продуктите, които предлагаме на българския пазар са произведени от лидери в съответните области.Предлагаме над  1000 артикула за продажби както на едро така и на дребно.
1.4 Цените на всички артикули в сайта Optimumbg.com се калкулират единствено в български левове. 

2.  Как се осъществява доставката и плащането?
2.1 Доставката се осъществява чрез куриер в рамките на 1-2 работни дни. Куриерските фирми с които работим сa Интерлогистика и Сити Експрес, взависимост от мястото за доставка.
2.2 Плащането се осъществява чрез наложен платеж при получаването на пратката.
2.3   Мога ли да поръчам продуктите и по телефона?

Да! Всички продукти могат да се поръчат и на телефони:

0878 88 55 88
0878 88 55 55
0879 28 55 88
0879 38 55 88

2.4 Условията за доставка и заплащане са същите както при поръчката през сайта.
2.5 Минаха няколко дена, а още не съм получил/получила пратката, защо?

При подобни проблеми, незабавно се свържете с нас! Ние ще предприемем необходимите мерки за да решим проблема.
 
2.6 Каква е цената на доставката?
Когато поръчката е на стойност над 60 лева доставката на продуктите е безплатна и вие заплащате единствено стойността на продуктите. За поръчки на стойност под 60 лева се заплаща доставка 6 лева.
2.7 След пускането на всяка поръчка в Optimumbg.com, ще получите обаждане от наш консултант за потвърждение на поръчката.След потвърждението, е сключен договор между Optimum Nutrition и потребителя.
2.8 Ако не получите обаждане за потвърждение в рамките на 24 часа, свържете се с нас чрез някои от фирмените телефони.

3. Условия за предоставяне на лични данни.
3.1 Регистрирайки се в сайта Optimumbg.com, клиентът трябва да предостави част от личните си данни, необходими за изпълнение на поръчката.
3.2 Данните , които клиента предоставя на Optimum Nutrition са: име, град, адрес, телефон и електронна поща.
3.3 Optimum Nutrition няма за цел да иска данни, които са защитени от Закона за Защита на Личните Данни. Optimum Nutrition поема задължението, че предоставените лични данни, няма да бъдат публично обявявани или предоставяни на трети лица. Optimum Nutrition гарантира, че личните контакти на клиентите няма да бъдат използвани за злоупотреба или нежелани съобщения, които са извън дейността на търговеца. Optimum Nutrition носи отговорност пред закона за използване на личната информация на своите клиенти.
3.4 Потребителите не са длъжни да предоставят лична информация, но в такъв случай при поръчки от дистанционни разстояние, Optimum Nutrition не сключва договор с потребителя и не носи отговорност за неустойки.

4. Условия за отказ на поръчка.
4.1 Всеки клиент на Optimumbg.com има право да откаже изпратена поръчка в следните случаи:

А. Поръчката не е предварително потвърдена.
Б. Сгрешен наложен платеж.
В. Ако потребителя получи различни, или не е получил всички поръчани продукти.
Г. Ако потребителя получи продукти с дефекти, изтекъл срок на годност или отворена опаковка.
Д. При появата на неочаквани странични ефекти, които не са отбелязани в противопоказанията, и които не могат да бъдат предизвикани от посочените на етикета съставки.

4.2 Клиента няма право да се откаже от поръчката в следните случаи:

А. Ако е потвърдил поръчката и не съществува нито един от посочените в  4.1 случаи.
Б. Ако потребителя сам е сгрешил избора на поръчаните продукти.
В. Ако единствената причина за отказа е недоволството на клиента от положителните ефекти на продукта.
Г. При появата на негативни ефекти от продукта, при условие, че са предизвикани от една от съставките и потребителя знае за непоносимостта си към нея или ако изрично е посочено консултирането с лекар и проявата на симптомите в противопоказанията , но потребителя е действал по свое усмотрение.

4.3 Връщането на поръчка може да се осъществи само, ако изпратените продуктите се върнат в добър търговски вид.
4.4 Ако отказа е по вина на Optimum Nutrition,  разходите за връщане на поръчката се поемат от продавача.
4.5 Ако отказа е по вина на потребителя, и  Optimum Nutrition е дал съгласието си , разходите са за сметка на купувача.
4.6 Всеки един отказ от поръчка може да се осъществи на място във физическите магазини, по телефона или по електронната поща ( office@healthstore.bg )
4.7 Отказ на поръчка може да се осъществи в рамките на месец от получаването на продуктите.

5. Условия за връщане на закупена стока.
5.1 Важат правилата от точка  4.1 до точка 4.7

6. Условия на замяна на поръчана от клиента стока.
6.2 Важат правилата от точка  4.1 до точка 4.7

7.  Невъзможност търговецът да достави стоката.
7.1 При невъзможност Optimum Nutrition да изпълни поръчката, вашата заявка ще бъде приета и ще получите повторно обаждане веднага след като стоката бъде в наличност.
7.2 Optimum Nutrition  не носи отговорност и не дължи неустойки при изчерпването на количествата на даден продукт.

8. Издаване на Касов Бон.
8.1 Optimum Nutrition има за цел да спазва финансовите закони на Република България и се задължава да издава касов бон за стойността на поръчаните продукти.
8.2 При неналичието на касов бон в изпратена поръчка, може да изисквате такъв.
8.3 На касовата бележка са предоставени всички данни за юридическото лице Optimum Nutrition.

9. Предоставяне услуги и стока от Optimum Nutrition.
9.1 Optimum Nutrition предоставя на своите клиенти стоки свързани със спортното и здравословно хранене, както и спортни и медицински аксесоари.
9.2 Optimum Nutrition не предлага на своите клиенти лекарствени средства и продукти попадащи в забранения списък на РИОКОЗ.
9.3 Optimumbg.com не предлага и не осъществява доставки към лица, които имат качеството потребител по ЗЗП за следните категории стоки:

•    Лекарства, хранителни добавки и хомеопатични продукти;
•    Други продукти, представяни с лечебно въздействие;

9.4  Optimumbg.com осъществява продажба по ЗЗП на хранителни добавки от дистанционни разстояние, единствено на юридически лица, с дейност в сферата на хранителните добавки.
9.5 Сайта предлага посредством електронния  си магазин Optimumbg.com спортни суплементи за продажба единствено на лица, които съгласявайки се с тези условия, потвърждават че не притежават 
качеството потребители по Закона за защита на потребителите.

10. Задължения на Optimum Nutrition относно предоставянето на информация на купувача.
10.1 Optimumbg.com се задължава да предостави на потребителя, преди придобиването на стоката или ползването на услугата, подходяща информация, позволяваща му да направи своя избор, която включва:

A. всички характеристики на стоката или услугата, които трябва да бъдат известни на потребителя, включително състава, опаковката, както и инструкция за ползване, комплектовка и поддържане;
Б. цена, количество, начин на плащане и други договорни условия;
В. наличие на стоката или услугата;
Г. опасностите, свързани с обичайната употреба, ползване или поддръжка на
стоката или услугата;
Д. условията за употреба на стоката или услугата; влиянието, което тя оказва върху други стоки и услуги при евентуална съвместна употреба или ползване;
Е. срок на годност.

11. Отговорност при неправилна употреба на продукти.
11.1 Всички продукти индексирани на сайта Optimumbg.com не са лекарствени средства и по никакъв начин не трябва да се използват като такива.Сайтът  по никакъв начин не носи отговорност при употреба на продуктите като лекарствени средства.
11.2 Optimumbg.com не носи отговорност за психически или физически вреди настъпили след употреба на продуктите индексирани на сайта. Преди употреба задължително се консултирайте с лекар или специалист относно начина на приемане на продуктите.
11.3 Бременни жени , кърмящи майки и деца под 18 години задължително да се консултират с лекар или специалист преди да употребяват предлаганите продукти. Optimum Nutrition не носи отговорност за психически или физически вреди настъпили след употреба на продуктите индексирани на сайта.
11.4 Ако приемате лекарства или страдате от заболяване задължително се консултирайте с лекар  или специалист преди да приемате предлаганите продукти Optimumbg.comне носи отговорност за психически или физически вреди настъпили след употреба на продуктите индексирани на сайта.
11.5 Информацията на Optimumbg.com има информативен характер и по никакъв начин не следва да влияе на избора и начина на приемане на продуктите индексирани на сайта. Използвайте информацията на сайта само на ваша отоговорност

12. Авторски и рекламни права.
12.1 Optimumbg.com се задължава да спазва всички изисквания, установени в българското законодателство относно етикетирането, рекламата и продажбата на хранителни добавки
12.2 Всички графични материали, изображения и цялото съдържание на сайта е собственост на Optimum Nutrition. Използването им без изричното писмено разрешение е противозаконно.
12.3 Сайтът не носи отговорност за достоверноста и точноста  на материалите публикувани на сайта.

13. Промяна на условията.
13.1 Optimumbg.com запазва правото си да променя настоящите условия за ползване без предварително да предупреждава потребителите за това.


ХелтСтор - фитнес добавки
youtube facebook skype
Optimum Nutritionизработка на oнлайн магазин